13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji dobili obećanje da će mjere od petka 16. aprila biti ublažene

U(gostitelji foto Boka News

NVU Ugostitelji Crne Gore saopštili su da je Ministarstvo zdravlja uvažilo većinu njihovih zahtjeva, te da će oni najvjerovatnije već od sutra biti usvojeni.

Kako navode dobili su čvrsta obećanja da će mjere za Podgoricu i druge gradove gdje je do sada bilo moguće organizovati rad ugostiteljskih objekata samo u otvorenim baštama biti izmijenjene.

Kako navode biće dozvoljeno radno vrijeme do 23 sata, četiri gosta za stolom u objektima i baštama, dostava će raditi do 24 sata, obećano je i da će se odluke o eventualnim budućim zatvaranjima donositi 48 sati unaprijed.

Crno na bijelo

Ističu da je obećano i da se neće dovoditi u pitanje rad bašta ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

–  Od sledeće nedjelje možemo očekivati da pored gore navedenih mjera odobre i puštanje muzike u lokalima. Takođe, iznesen je i predlog zajedničke kampanje sa ciljem podizanja svijesti o značaju vakcinacije, o čemu ćemo vas naknadno informisati – navedeno je u obraćanju u Viber grupi ugostitelja.

Kako navode, u toku su intenzivni pregovori sa Ministarstvom Ekonomskog razvoja a u vezi moratorijume na kredite zaposljenih u ugostiteljstvu kao i smanjenju poreza i doprinosa.

Najčitanije