20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji: Mjere protiv covid-19 važe samo za nas…

Ugostitelji – foto Boka news

NVU Ugostitelji Crne Gore nemaju riječi da opišu svoje razočaranje u one koji donose odluke u ime svih nas, i građana i privrednika. U ovoj zemlji mjere protiv korona virisu važe samo za nas, kao da smo mi jedini koji su odgovorni za širenje epidemije. Poslednjih dana svjedočimo masovnim okupljanjima po gradovima na koje nadležni ne reaguju, jer se izgleda kovid 19 može dobiti samo u ugostiteljim objektima, noćnim klubovima i svadbenim salonima, pošto je samo nama ograničen i zabranjen rad, saopšteno je iz NVU Ugostitelji Crne Gore.

Kako su naveli, razočarani su i odnosom nadležnih koji su kako kažu, “gluvi na naše molbe i apele u kojima samo tražimo da radimo kako bi zaradili novac da izdržavamo svoje porodice, isplatimo radnike i platimo obaveze prema državi”.

“Sigurni smo da, ukoliko bi nas predstavnici ministrarstva zdravlja i ekonomskog razvoja primilo na razgovor i čuli naše argumente, da bi uvidjeli da potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, dozvoljavanje rada muzičarima ne utiče toliko na širenje zaraze, jer živimo u državi u kojoj mjere ne poštuju ni oni koji ih donose. Međutim, nadležne ne zanima naša egzistenicija jer uprkos našim protestima, kao i kolega muzičara jos niko nije našao za shodno da razgovara sa nama. Izgleda da ih zanimaju samo sopstvene fotelje, ali ne i mi, koji ih plaćamo. Zarad svojih interesa nije im problem da izađu na ulice i pozovu građene da im se pridruže”, dodaje se u saopštenju.

Vjerovatno je struka, čim se ne oglašava, ističu oni, “procijenila da se na ovaj način ne širi zaraza”.

“Svi koji ovih dana pozivaju na proteste treba da znaju da će isključivo oni biti jedini krivci za moguće rasplamsvanje epidemije, te da mi viđe nećemo pristati na zatvaranja i ograničavanja. Sigurni smo da i poslanici i ministri znaju da se drđavni budžet puni od poreza i doprinosa koje mi svakoga mjeseca plaćamo, te da džabe protestom brane svoje fotelje ako nama ne dozvole normalan rad, jer uskoro neće imati od čega da prime plate jer mi nećemo biti u stanju zbog stalnih ograničenja da plaćamo svoje obaveze, a bićemo prinuđeni da zatvramo svoje poslove i otpustamo radnike”, naglašeno je u saopštenju.

Nadležne ovog puta želimo i da upozorimo, poručuju iz NVU ugostitelji,  da ukoliko ponovo počne da raste broj inficiranih od korona virusa, “da nikakve eventualne nove mjere nećemo poštovati, jer ne želimo da nas kažnjavaju zbog neodgovornog ponašanja političara”.

“Takođe, želimo da pitamo da li će država i političare privoditi i kažnjavati zbog organizovanja protesta i kršenja mjera ili su oni “imuni” i na zakon i na epidemiju, za razliku od običnih građana i privrednika. Želimo i da istaknemo da zbog vašeg neodgovornog ponašanja, mi već sada strahujemo šta će biti sa ostatkom zimske, ali i predstojeće ljetnje sezone. Sjetite se da svako zatvaranje ugostiljskih objekata znači manje prihoda u državnu kasu i manje novca za prosvjetu, zdravstvo i čitavu javnu upravu koju finansiramo upravo mi privrednici”, zaključuje se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije