24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji: Primjetan je zazor od Coca-Colinih i gaziranih pića

Dubrovnik – foto arhiva Boka News

Primjetan je pojačan zazor od Coca-Colinih i drugih gaziranih pića u restoranima i kafićima nakon pojave trovanja pićima iz asortimana te tvrtke, kaže za Hinu predsjednica udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore (HGK) Jelena Tabak.

Udruženje ugostitelja HGK dijeli mišljenje da je u vezi s trovanjem najvažnije da ne bude još slučajeva ni opasnosti po ljudsko zdravlje, a svakako je primjetno da postoji odmak od potražnje za Coca-Colinim pićima u ugostiteljstvu, kaže Tabak, i sama ugostiteljica i restoraterka.

 “Ono što znamo je da, otkako su trovanja potvrđena, nitko više ne pije Coca-Colu i njezine proizvode, a postoji i odmak od svih drugih gaziranih pića”, dodaje.

Kada je riječ o udjelu tih pića u poslovanju, za kafiće ne iznosi procjene, a za restorane kaže da je taj udjel do pet posto u prihodima.

Smatra da će situaciju sa smanjenom potražnjom za gaziranim pićima biti lakše izgurati restoranima, jer kod njih veći dio u ponudi čine hrana i vino, a da će teže biti kafićima, disko klubovima i noćnim barovima, jer se gazirana pića piju samostalno, ali se rabe i za koktele i miješana pića.

Izvor:Hina

Najčitanije