13 C
Kotor

Slušaj online radio

Uhapšen Budvanin zbog zelenašenja: Na 300.000 pozajmice obračunavao kamatu do 10 odsto

Policija

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon sprovedenog višemjesečnog izviđajnog postupka u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, lišili slobode M.Z. (44) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo, saopšteno je iz Uprave policije.

Budvanska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretrese stana i vozila koje koristi M.Z.

On je kako se sumnja, djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na štetu jednog lica, kojem je tokom prethodih pet godina (od 2018. do kraja 2022. godine) davao na zajam novac i pri tom dogovarao nesrazmjernu imovinsku korist.

-M.Z. je oštećenom, u naznačenom vremenskom periodu, davao na pozajmicu različite novčane iznose, u ukupnom iznos od 300.000 eura, a koji su predstavljali glavnicu duga i na njih je obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8 – 10%. On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura – saopšteno je iz UP.

Osumnjičeni je oštećenog, na dan kada je lišen slobode, dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice.

Po nalogu postupajućeg tužioca M.Z. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo i biće danas sproveden tom tužiocu na dalju nadležnost.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije