20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukidaju se maske u oganima državne uprave, trgovinama, aerodromima

Tivat maska – foto Boka News

U Crnoj Gori narednih 14 dana neće biti obavezno nošenje zaštitnih maski u organima državne uprave, trgovinama, aerodromima, željezničkim, autobuskim stanicama i benzinskim pumpama, saopšteno je iz Vlade u tehničkom mandatu.

Iz Vlade su kazali da su, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire, odlučili da se izmijene mjere o suzbijanju epidemije koronavirusa.

“Ukida se obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se obaveza nošenja maski ukida i u objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe – marketi, supermarketi, hipermarketi, uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, kao i u zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama.

“Uprkos povoljnijoj epidemiološkoj situaciji ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su istakli da se ta preporuka posebno odnosi na hronične bolesnike, starije i imunokompromitovane osobe.

“Aktuelne epidemiološke mjere na snazi su narednih 14 dana. Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera”, rekli su iz Vlade.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije