8 C
Kotor

Slušaj online radio

Sezona u Novom se ne predaje, registrovano preko 25.000 turista

Herceg Novi – foto FFHN

Na području Opštini Herceg Novi boravi 25.181 gost, što je za 6% više od ukupnog broja prijavljenih gostiju na isti dan u 2021.godini.

Dominantni su strani gosti kojih je registrovano 24 089, a domaćih 1 092. Povećanje broja gostiju u odnosu na prošlu godinu potvrđuje da je sezona u punom jeku i da je poprilično uspješna kao i predsezona, kazao je za RTHN Miloš Kovačević iz TO HN.

-U hotelima boravi 6 604 gosta. Bilježimo 13 % više gostiju u hotelskom smještaju. Pretežno su u hotelima gosti iz Zapadne Evrope i ta brojka nas raduje.

U privatnom smještaju je 18.510 turista, kazao je Kovačević.

Herceg Novi – Foto konobakruso.me

Kada je riječ o individualnom smještaju dominattni su gosti iz regiona Srbije oko 47 %, Bosne i Hercegovine 26, zatim Rusije 7% , Njemačke 2% , kao i Velike Britanije, Francuske, Mađarske.

Prethodnih godina se nakon 20. avgusta značajno primjećivao pad u broju turista, što nije slučaj sada. Kako objašnjava Kovačević tome su doprinijeli Filmski festival koji je u toku i završeni Hajp. Filmski festival traje još nekoliko dana i očekujemo da i naredne sedmice nastavimo isti trend posjete.

Izvor:RTHN

Najčitanije