12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukinuto vanredno stanje u Srbiji

Srbija – ilustracija

Skupština Srbije usvojila je predlog o ukidanu vanrednog stanja u Srbiji. Za predlog Vlade o ukidanju glasalo je 155 poslanika.

Vanredno stanje u Srbiji proglašeno je 15 marta. Skupština Srbije potvrdila je ovu odluku 29. aprila, kao i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je Vlada, uz supotpis predsjednika, donijela za vrijeme vanrednog stanja. Tada su potvrđene i uredbe, njih 12 koje se odnose na mjere za vrijeme vanrednog stanja.

U toku je posljednji policijski sat koji prestaje u pet ujutro.

Parlament je retroaktivno potvrdio sve uredbe Vlade koje su tokom vanrednog stanja donijete uz supotpis predsjednika države.

“Mislim da svi trebamo uživati u našem ogromnom uspjehu. Ovo je pobjeda svih nas za koju ne možemo reći da je konačna, ali je sad vrijeme da se borimo za ekonomiju, oporavak gospodarstva. Mislim da smo zajedno napravili dobar posao i ima razloga da se ponosimo”, rekla je premijerka Ana Brnabić u završnoj riječi prije glasanja o usvajanju odluke kojom je parlament potvrdio ukidanje izvanrednog stanja.

U posljednja 24 časa u Srbiji su još tri osobe umrle od bolesti Kovida-19. Ukupan broj umrlih tokom epidemije u Srbiji je 203, a ukupan broj izliječenih 1.971.

Najčitanije