25 C
Kotor

Slušaj online radio

Online pijaca “Kupujmo domaće” postala hit u Crnoj Gori

Kupujmo domaće iz pnude na FB – foto Boka News

“Kupujmo domaće! – podržimo male proizvođače hrane u Crnoj Gori” naziv je facebook grupe koja je postala pravi hit u Crnoj Gori.

Za svega petnaest dana grupa je dostigla preko 27 hiljade članova i napravila pravi trgovinski “bum”.

“Kupujmo domaće! – podržimo male proizvođače hrane u Crnoj Gori” online pijaca pružila je priliku malim proizvođačima da promovišu i prodaju proizvode, kao i onima koji tragaju za domaćom hranom mogućnost da pogledaju ponudu, sa cijenama na jednom mjestu.

Tako u ovoj online pijaci možete naći razno voće, povrće, mesne proizvode, jaja, med, začinsko bilje, šparoge, šampinjone, masline, sireve, cijeđene sokove, vina, rakije, ribu, školjke i još mnogo toga, a što je najvažnije – sve je proizvedeno u Crnoj Gori.

Kupujmo domaće

Proizvođači ističu da je hrana freška, organska, neprskana, zdrava, a oni koji kupuju imaju mogućnost da ostave komentar i na taj način ocijene proizvod, što drugima umnogome olakšava izbor.

Osnivači grupe su dvije porodice, Milena Žmukić Ivović sa suprugom Nikolom i njihovi prijatelji Ivan i Ana Bošković.

Niko od njih se ne bavi poljoprivredom, ali svjesni trenutne ekonomske situacije u zemlji izazvane pandemijom koronavirusa, željeli su da podstaknu građane da kupuju domaće i tako pomognu svim proizvođačima koji su izgubili dio tržišta.

Kupujmo domaće iz ponude na FB – foto Boka News

Inače, pravilo je da se o cijenama unutar grupe ne diskutuje, mada ima i toga. Ponuda, kvalitet i tražnja regulišu cijene…

Moguć je dogovor oko cijene u inboxu, ponudu prate fotografije i video zapisi. Digtalne pijace postale su naša stvarnost, brže nego što smo očekivali…

Izvor:M.M.

Najčitanije