23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukrajina: Rusija napala naš teritorij s više od 60 dronova i 90 raketa

Volodimir Zelenski

Rusija je objavila rat životima običnih ljudi. Izražavam saučešće porodicama i rodbini onih koji su izgubili živote u ovom terorizmu, naveo je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski



Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija napala ukrajinski teritorij s više od 60 bespilotnih letjelica tipa “Shahed” i približno 90 različitih tipova projektila, javlja Anadolu.

Navodeći da je ruska vojska sinoć izvela napad na teritoriju Ukrajine koristeći više od 60 bespilotnih letjelica, Zelenski je kazao na društvenim medijima naveo da su gađani energetski objekti Rusije.

“Svijet jasno vidi mete ruskih terorista: elektrane i vodovi, brane, hidroelektrane, obične stambene zgrade, čak i trolejbus. Rusija je objavila rat životima običnih ljudi. Izražavam saučešće porodicama i rodbini onih koji su izgubili živote u ovom terorizmu”, naveo je Zelenski.

Ističući da hitne službe rade u svim gradovima pogođenim napadom, Zelenski je napomenuo da se nastavljaju napori na obnavljanju isporuke električne energije u pogođenim regijama Harkov, Zaporožje, Sumi, Poltava, Dnjepropetrovsk, Odesa, Hmenicki, Vinica i Ivano-Frankivsk.

Najčitanije