16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukrajinski pomorac umalo potopio luksuznu jahtu ruskog vlasnika

Jahta – Foto: FleetMon

Ukrajinski pomorac uhićen je zbog optužbi da je u nedjelju 27. februara na Mallorci djelomično potopio luksuznu jahtu Aleksandra Mihejeva, bivšeg izvršnog direktora JSC Russian Helicopters i sadašnjeg izvršnog direktora Rosboronexporta, ruskog državnog konglomerata koji se bavi izvozom oružja.

Ukrajinski upravitelj stroja deset je godina radio na luksuznoj jahti Lady Anastasia, piše The Maritime Executive. Bijesan zbog ruskog napada na Ukrajinu i činjenice da upravo vlasnik jahte sudjeluje u proizvodnji oružja kojim je napadnuta njegova domovina, odlučio se osvetiti te je u strojarnici otvorio ventile. Zamolio je ostatak posade, također Ukrajince, da napuste brod i puste ga da potone. No, ipak su odlučili spasiti jahtu te je zahvaljujući njihovom brzom djelovanju brod tek djelomično potonuo.

Po dolasku policije, upravitelj stroja preuzeo je punu odgovornost za učinjeno. “Moj šef je kriminalac koji prodaje oružje kojime se ubija ukrajinski narod”, rekao je Ukrajinac. Prilikom uhićenja naglasio je da ne osjeća žaljenje zbog učinjenog.

Kako javlja FleetMon, ukrajinski pomorac pušten je da se brani sa slobode.

Lady Anastasia je superjahta izgrađena 2001., duga oko 48 metara. Može smjestiti 10 gostiju i 9 članova posade, a može ploviti brzinom do 23 čvora.

Najčitanije