13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca – Đurkoviću prvo mjesto za gruja-kapitalca

Peđa Đuković – Ulov Mjesecaa pril Ugor

Podvodni ribolovac Predrag Đuković osvojio je prvo mjesto i novčani vaučer u iznosu od 50 eura u aprilksom kolu nagradne igre “Ulov mjeseca” koju za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju priređuje kompanija “Una” iz Tivta.

Đuković se ovim priznanjem okitio za  ulovljenog ugora-gruja, teškog čak 25 kilograma. Gruj-kapitalac ulovljen je podvodnom puškom u akvatorijumu Krašića kod Tivta.

U ovom izazovnom lovu na ugora, koji pripada rodu jegulja, Peđi je pomogao profesionalni ribolovac i kuvar Milan Popović iz Bara.

“Takav plijen u moru bio je izuzetno opasan za lov, zbog svoje nevjerovatne snage. Kod nas su uglavnom lovljeni ugori čija je težina dva, tri kilograma, a najveći ulovljeni imao je deset. Ugor kojeg je Peđa ulovio imao je preko 25 kilograma. Pored toga što je ovo prava atrakcija, imali smo sreće da ga ulovimo na dubini od 10 metara, s obzirom da se ova vrsta nalazi obično mnogo dublje u moru“– rekao je Popović.

Članovi njihovog kluba kao i mnogi iskusni ribolovci, tvrde da takav gruj još nije ulovljen u našim vodama. Ulov je podijeljen među prijateljima, a dio je završio u brodetu, koji je pripremio Milan.

Drugo mjesto u aprilskom kolu “Ulova mjeseca” pripalo je Bojanu Maloviću iz Bijele, sa barbunom težine 775 grama. Barbun je uhvaćen u zalivu, a tehnika koju je koristio je bila kančanica, sa mamcom – malom kozicom.

Ulov Mjeseca April Bojan Malovic Barbun

Treće mjesto  osvojio je Niko Perazić iz Petrovca sa ulovljenom tabinjom (smokvom) teškom 2 kilograma. Smokva je uhvaćena u akvatorijumu sjeverno od Bara, na nekih devet milja od obale, na kančanicu i kozicu kao mamac.

Ulov Mjeseca April Niko Perazic Smokva

Iako je skoncentrisana večinom na, morske ribolovce, “Una” je u aprilu dodijelila i posebno priznanje jednom slatkovodnom ribaru.

Ulov mjeseca April Budimir Backovic Pastrmka

Naime, specijalnu nagradu  osvojio je Budimir Backović sa uklovljenom pastrmkom teškom 3,55 kilograma. Budimir je ovu potočnu pastrmku dužine 62 centimetra ulovio u Pivskom jezeru, na mamac – bakarni kašikar domaće izrade.

Najčitanije