10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca zubatac 8.1 kg

Prvo mjesto avgust 2023.-Petar Jovićević zubatac 8.1kg

U nagradnoj igri “Ulov mjeseca” kompanije Una, za mjesec avgust 2023. prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio Petar Jovićević sa ulovljenim zubatacem 8.1kg.

Petar je zubaca ulovio na nesvakidašnji način i ostvario pravi podvig!

Zubatac je zagrizao malu udicu, ukrašenu đinđuvama i percetom, namjenjenu širunima i skušama.

Riba je ulovljena na udaljenosti od oko 4 milje iznad Bara na dubini od oko 70m.

„Bili smo na jednoj daljoj poziciji, tražili smo skuše ili širune. Na sonaru se prikazalo jato ribe i odmah sam spustio sabiki (niz od nekoliko malih udica, koje su ‘ukrašene’ da imitiraju račiće ili mlađ ribe – prim, aut.).

Čim je sistem stigao do dna povukao sam na gore, ali se, kako se meni učinilo, zaglavio u pijesak.

E taj pijesak je odjednom počeo da vuče. Riba je krenula da munjevito izvlači strunu sa mašinice, pa smo odmah shvatili da se radi o kapitalcu.”

Oprema koja je korištena za ulov je sabiki niz najlon debljine 0.45mm. Osnova struna je bila debljine 0.18mm. Štap kojim je riba upecana je Sea Master 7’FT 2/6LB a mašinica Penn.

Drugo mjesto avgust_Pavle Djokvucic tuna 52kg

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Pavle Djokvucić sa tunom od 52 kg.

Kako Pavle priča: “Pod blistavim suncem, krenuo sam na more,naoružan opremom i nepopustljivom odlučnošću. Nakon sati strpljenja, linija se naglo zategnula. Eto, ogromna tuna od 52 kg uhvatila je živi mamac, što je započelo  okrsaj koji je trajao 35 minuta. More je urlalo dok je tuna vodila svoju žustru bitku, ali su se upornost i finoća pokazali kao trijumfalni.

Najzad se pojavilo veličanstveno stvorenje, čije su krljušti hvatale sunčevu svetlost u spektakularnom prikazu.

Priča o tom danu ostaje urezana u sećanju, svedočanstvo o snazi mora i uzbuđenju izlaska kao pobednika.”

Ulov je ostvaren  iza volujice – Bar.
Oprema: štap Shimano struna PE 8.0 shock leader 0.8 50 metara i 1.5m fluorocarbon 1.0mm,udica Mustad circle hook 6.0

Treće mjesto avgust_Ismet Alkovic Lampuga 8.39kg

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Ismet Alković sa lampugom 8.39 kg.

Dobra Voda, na potezu kod plaže Veliki pjesak na oko milju udaljenosti  od obale Ismet je ulovio dvije velike lampuge.

Poslije borbe oko 30 minuta izvadio je prvu lampugu težine 8.390 gr, zatim je poslije borbe oko 20 minuta izvadio drugu lampugu težine 7.240 gr.

Oprema koja je korištena za ulov je štap Casted Clipper Pro 70-140gr , Mašinicu Okuma Azores 5500, i strunu Sufix 0,235mm.

Najčitanije