23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Najveći problem Lepetana je nepostojanje Detaljnog urbanističkog plana

Mjesna zajednica Lepetane – sastanak

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović susreo se danas sa predstavnicima Mjesne zajednice Lepetani. Sastanku koji je organizovao Sekretarijat za lokalnu upravu prisustvovali su rukovodioci opštinskih službi i organa ali i direktori „Komunalnog“ i preduzeća „Parking srevis“ Tivat.

„Najveći problem Lepetana je nepostojanje Detaljnog urbanističkog plana, a još veći problem će uskoro biti Prostorno-urbanistički plan za Tivat. Mi kao lokalna uprava ćemo uvijek stati uz građane i njihove interese, ali ovaj je problem trenutno veći od nas i mora se rješiti na nivou Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma“, rekao je Komnenović. On je naveo kako je Opština ostvarila brojne kontakte i sa obrađivačem plana, ali da nijedna urgenicja nije dala željene rezultate.

Stanovnici Lepetana nezadovoljni su neusklađenošću linija javnog gradskog saobraćaja sa školskim rasporedom, a problem će u granicama mogućeg rješavati Sekretarijat za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti. Iz ovog sekretarijata naglasili su da su u stalnom kontaktu sa preduzećem koje vrši uslugu javnog gradskog prevoza, i da iz Lepetana svakog dana ima 17 polazaka, međutim da su gužve u saobraćaju jedan od faktora koji utiče na kvalitet fukcionisanja gradskog prevoza.

Lepetane – foto M.Marusic – Boka News

Budžetom za narednu godinu biće opredjeljena sredstva za sanaciju Doma kulture u Lepetanima, a Opština će pomoći i u rješavanju imovinskih i pitanja zakupa prostorija u ovom objektu. Kao veliki problem Savjet Mjesne zajednice je istakao potrebu za sanacijom parapetnih zidova, potpornih zidova i mula na teritoriji Lepetana, a pokrenuto je i pitanje izgradnje šetališta na potezu od Svetog Roka do Lepetana.

Potpredsjednik opštine Jovan Brinić naglasio je da je konfiguracija terena u Lepetanima i sama pozicija mjesta takva da ingerenciju za rješavanje ovih i brojnih drugih pitanja ima Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom. „Mi imamo najbolju volju da aktivno učestvujemo i da pomognemo, ali važeći akti  govore da je nužno uključivanje Morskog dobra u rješavanje ovih problema.“

Shodno zahtjevima Mjesne zajednice Komunalno preduzeće će se angažovati na obnavljanju rešetki na određenim pozicijama, a  takođe će provjeriti stanje i prohodnost pojedinih potoka. Na sastanku su otvorena i pitanja puta do mjesnog groblja, proširenja ulice Plavda, dječjeg igrališta…

Najčitanije