19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

UNESCO pokrovitelj Međunarodnog festivala KotorArt

KotoArt 2022. Photo credit: D.Miljanic

UNESCO, organizacija Ujedinjenih nacija koja kroz edukaciju, nauku i kulturu njeguje i promoviše međusobno razumijevanje, mir i sigurnost na planeti, potvrdila je pokroviteljstvo ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala KotorArt.

Kontinuirano pokroviteljstvo UNESCO-a znači prepoznavanje kvaliteta programa KotorArta, njegovog međunarodnog uticaja, kao i njegovog značaja za razvoj našeg društva. Vjerujemo da je pokroviteljstvo naročito važno jer se dodjeljuje zbog saglasnosti naših aktivnosti sa vrijednostima i misijom UNESCO-a da produbi međunarodnu saradnju i razumijevanje, te izgradi inkluzivno i rezilijentno društvo. – izjavio je generalni i umjetnički direktor KotorArta, pijanista Ratimir Martinović.

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike održaće se od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Najčitanije