17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Unija pomoraca Crne Gore uručila udžbenike i nautičke karate Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru

Boka Kotorska – Boka News

Predstavnici Unije pomoraca Crne Gore uručili su u utorak drugu po redu pošiljku udžbenika i nautičkih karata Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru.

“Ovog puta je CAIM, specijalizovana firma iz Đenove, između ostalog poslala i navigacijske karte frekventnih područja u više istovjetnih primjeraka, tako da će našim učenicima biti omogućeno lakše praćenje predavanja, kao i rad u grupama”- saopšteno je iz Unije pomoraca.

Direktor Srednje pomorske škole Kotor profesor Veljko Botica zahvalio se Uniji i svim pomorcima koji su pomogli ovaj projekat i izrazio nadu da će se ova praksa nastaviti i ubuduće. Predstavnici Unije pomoraca nedavno su učenicima zašvršnih razreda nautičkog i brodomašinskog smjera u SPŠ Kotor održali i interesantna predavanja sa primjerima iz ličnog iskustva, o tome što prilikom prvog ukrcaja na brod očekuje mlade pomorce – kadete palube i asistente stroja tokom obavljanja njihove obavezne pomorske prakse – kadeture.

Unija

Iz Unije pomoraca pozvali su sve svoje članove  da u okvirima svojih mogućnosti, pomognu ovdašnje pomorske škole sa strulnom literaturom, posebno onom koja se bavi temama iz mašinstva, kako bi učenici i njihovi predavači išli u korak sa novim tehnologijama.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije