23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

United sljedećeg ljeta planira veće zrakoplove prema Dubrovniku

United-Airlines-Boeing-787

Američki avioprijevoznik, United Airlines, koji u ljetnom redu letenja prometuje na sezonskoj liniji između New Yorka i Dubrovnika, u sljedećem ljetnom redu letenja planira povećanje kapaciteta na ovoj liniji.

Američki United najavio je promjene u svom ljetnom redu letenja za sljedeću ljetnu sezonu, a do promjena će doći i na jedinoj liniji ovog avioprijevoznik prema Hrvatskoj. Naime, na liniji između Dubrovnika i New Yorka (koja će iduće godine krenuti s prometovanjem krajem maja), i dalje su u planu četiri tjedna leta, no s većim tipom aviona.

Naime, još od uspostave ove linije (u vrijeme lockdowna u Europi zbog pandemije koronavirusa), United je između dva spomenuta grada prometovao s zrakoplovima tipa B767-300ER koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 214 sjedala raspoređenih u više klasa. S obzirom na popularnost Hrvatske među američkim turistima te činjenicu da je ovo jedina direktna linija između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, United na liniji bilježi odlične rezultate, pa je za ljetnu sezonu 2024. najavljeno blago povećanje kapaciteta.

Naime, umjesto spomenutih zrakoplova tipa B767-300ER, na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa B767-400ER, koji u odnosu na verziju -300ER imaju 15 sjedala više. Valja naglasiti kako su zrakoplovi verzije -400ER značajno mlađi u odnosu na verziju -300ER u floti Uniteda, i to za čak 10 godina.

Ponavljamo, najavljen je jednak broj letova kao ove i prethodnih sezona (4 puta sedmično), u razdoblju maj– oktobar.

Najčitanije