14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprava policije upozorava: Na Facebook-u se organizuje lažna nagradna igra, građani da budu operezni

Policija CG

Uprava policije (UP) upozorila je građane da se na društvenoj mreži „Facebook“ organizuje lažna nagradna igra na profilu pod nazivom „Uvoz automobila – Auto Marković“ – Kanjiža, putem kojeg korisnicima društvene mreže šalju obavještenje da su slučajnim odabirom postali srećni dobitnici vozila marke „VW Golf VII“.

Nakon obavještenja o dobitku, kako su pojasnili iz UP, navodni dobitnici dobijaju pozive u kojima im se preko pomenutog profila upućuju instrukcije kako bi izvršili uplate za troškove poreza, šlep službe i prenosa vlasništva.

“Više građana se obratilo Odjeljenju bezbjednosti Podgorica i podnijelo prijave, u kojima su naveli da su izvršili uplate po datim instrukcijama, nakon čega se izgubio svaki kontakt sa organizatorima nagradne igre. Mole se građani da budu oprezni i da ukoliko dobiju poziv za nagradne igre na internet stranicama i od neprovjerenih profila na društvenim mrežama, ne ostavljaju svoje lične podatke i ne vrše uplate novčanih sredstava, kako bi izbjegli potencijalne neprijatnosti”, kazali su iz policije.

Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju osobe koja stoji iza spornog profila na društvenim mrežama.

Najčitanije