25 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Projekat izgradnje gradske garaže od gotovo 1000 parking mjesta zastao kod Uprave za zaštitu kulturnih dobara

Kotor-foto-Z-N-Boka-News

Nakon mnogo formalnih prepreka spremili smo i parcelu u Radanovićima za zgradnju velikog tržnog centra, koji osim prihoda opštini treba da generiše i nova radna mjesta, najavio je predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić.

On je istakao da je u proceduri i eksproprijacija zemljišta za tri veoma značajna projekta za grad, proširenje groblja Vrbice, izgradnja dvosmjerne ulice Iva Brkanovića, kao i izgradnju vodovodno-kanalizacionog sitema Prčanj-Stoliv, Perast i Risan.

“Za ovaj poslednji projekat je već izabran i izvođač, te očekujemo da radovi vrijedni 30 miliona eura krenu već naredne godine. Teško bi bilo pobrojati do kraja sve urađeno, ali ću iskoristiti priliku da pobrojim i neke teškoće sa kojima smo se suočili. Projekat izgradnje gradske garaže od gotovo 1000 parking mjesta u Škaljarima je zastao kod Uprave za zaštitu kulturnih dobara, te ću iskoristiti ovu priliku da snažno apelujem na Vladu Crne Gore i Ministarstvo kulture da zajednički reorganizujemo sistem zaštite, kako bi otvorili priliku za razvoj Grada ujedno čuvajući našu nemjerljivu kulturnu baštinu i jedinstvenu univerzalnu vrijednost područja Kotora” – poručio je Jokić.

Najčitanije