14 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprkos obaveznom cijepljenju, na kruzeru Norwegian Cruise Linea izbila zaraza

Norwegian Cruise Line

Premda je kruzing industrija dosad relativno uspješno radila na prevenciji zaraze virusom COVID-19 na svojim plovilima otkako su krstarenja ponovno pokrenuta u junu, ove subote Louisiana Department of Health i grad New Orleans izvijestili su o izbijanju zaraze na jednom od brodova Norwegian Cruise Linea.

Prijavljeno je 10 slučajeva zaraze koronavirusom na kruzeru NORWEGIAN BREAKAWAY, koji je dolaskom u New Orleans završio sedmodnevno putovanje na Karibima, piše The Maritime Executive.

Sve zaražene osobe su u potpunosti cijepljene i niti jedna nije pokazala simptome bolesti, stoji u priopćenju kompanije. Norwegian Cruise Line ukrcaj dozvoljava samo putnicima i članovima posade koji su potpuno cijepljeni.

Putnik na kruzeru rekao je za CNN da su svi na brodu u subotu testirani prije nego što su se vratili u luku u New Orleansu. Prema riječima putnika, brod nije objavio da su otkriveni pozitivni slučajevi prije nego što je to objavio grad New Orleans, a javni prostori i atrakcije na brodu ostali su otvoreni u subotu navečer.

Breakaway se u nedjelju vratio u luku u New Orleansu, a svih 3200 putnika je testirano. Oni koji su pozitivni morat će ići kući vlastitim vozilima ili se izolirati u lokalnim stambenim jedinicama koje osigurava kompanija.

Louisiana Department of Health, grad New Orleans i luka New Orleans svjesni su i blisko surađuju s Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) kako bi pokrenuli postojeće protokole, navodi se u saopštenju grada New Orleansa.

Zabilježeni slučajevi zaraze nisu promijenili planove za sljedeću plovidbu broda, navode iz kompanije.

Najčitanije