25 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprkos problemima Jadran Carine će igrati Ligu šampiona

Foto Jadran Carine

Uprkos mnogim problemima koje je izazvala kriza Covid 19 uprava hercegnovskog Jadrana Carine odlučila je da potvrdi učešće kluba u Ligi šampiona za narednu sezonu i time sačuvala wild card status.

Finansijska situacija u klubu nije dobro, ali razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu,  reprezentativaca Crne Gore nema alternativu.

“Iako se susrećemo sa velikim problemima finansijske prirode odlučili smo seza ovaj potez, koji nosi i svoj rizik, ne želimo da zaustavmo jedan proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, vaterpolo Savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku, očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo je i
pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama. Igranje regionalne lige je upitno i kako sada stoje stvari neće je biti u dosadašnjem formatu i to je veliki problem za klubove iz Crne Gore, to je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na ovu odluku” – dr Đuro Marić – predsjednik kluba.

Najčitanije