17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

UPS spasila austrijsku jahtu i šest ljudi, ima povrijeđenih nautičara

Mamula – Foto Boka News

Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore i firma Boka Pilot iz Bijele, spasili su rano jutros jahtu „Mamula“ i šest ljudi na njoj. Jahta pod asutrijskom zastavom bila je vezana za plutaču u uvali Rose na ulazu u Boku, na oko 50-70 metara udaljenosti od obale. Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo taj dio zaliva, olujni vjetar i valovi zaprijetili su da jahtu bace na obalu, pa su sa „Mamule“ uputili poziv u pomoć i zatražili evakuaciju.

„Poziv u pomoć naš Pomorski operativni centar dobio je u 3 sata i 3 minuta i odmah smo reagovali zajedno sa Željkom Malovićem iz kompanije Boka Pilot iz Bijele. Njihovim plovilom uspjeli smo doći do jahte i sa nje evakuisati  šest osoba – četiri žene i dva muškarca, sve državljana Austrije. Pošto je među njima bilo i povrijeđenih, o svemu su obaviješteni policija i Hitna pomoć koji su preuzeli Austrijance nakon što smo ih iskrcali u luci Zelenika. Povrijeđenima je pružena medicinska pomoć, a jedna od žena je zbog ozbiljnijih povreda hospitalizivana u bolnici Meljine“- kazao nam je jutros direktor Uprave pomorse sigurnosti Crne Gore, Safet Kočan.

Oštećena austrijska jahta  ostala je u Rosama, ali joj ne prijeti opasnost od potonuća. O svemu je obaviještena Lučka kapetanija Kotor od čije Inspekcije sigurnosti plovidbe se očekuje da preuzme dalje korake u vezi ovog incidenta.

Izvor:S.L

Najčitanije