17 C
Kotor

Slušaj online radio

UPSUL razvila aplikaciju za poziv u pomoć na moru

Aplikacija Pomoć na moru

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama razvila je mobilnu aplikaciju koja omogućava korisnicima slanje poziva u pomoć direktno sa njihovih mobilnih uređaja, koristeći GPS tehnologiju za precizno određivanje geografske pozicije.

Aplikacija SafeSea.me trenutno je dostupna za preuzimanje na Google Play Store platformi, uskoro će biti i dostupna i na App Store platformi. Cilj je da korisnici kada se nađu u nevolji na moru, preko aplikacije SafeSea.me pozovu pomoć, čime će se omogućiti automatsko generisanje njihove geografske pozicije i slanje nadležnim službama za traganje i spašavanje. Korisnici preko nje mogu direktno pozvati broj 129 za hitne slučajeve.

Pored toga, aplikacija pruža detaljnu vremensku prognozu i ažurirane oglase za pomorce, osiguravajući sve potrebne informacije za sigurnu plovidbu crnogorskom obalom. Takođe, preko aplikacije SafeSea.me korisnici mogu prijaviti prekršaje u pomorskom saobraćaju, doprinoseći na taj način boljoj sigurnosti na moru.

Aplikacija Pomoć na moru

Registracija korisnika je obavezna kako bi se osigurala efikasna komunikacija u hitnim situacijama. Aplikacija je dostupna na crnogorskom i engleskom jeziku, a vise informacija korisnici mogu pronaći na sajtu www.safesea.me.

 SefaSea.me je projekat Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, uz podršku Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore.

Najčitanije