17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro i biznis inkubator u Tivtu

Privredni savjet

Konstitutivna sjednica novoformiranog Privrednog savjeta Opštine Tivat održana je danas, a za predsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Đorđe Bulajić, inače privrednik u oblasti agro turizma i proizvodnje organske hrane.

Savjet, kako je saopšteno iz Opštine Tivat, čini 15 članova, uspješnih lokalnih privrednika iz različitih privrednih oblasti: ugostiteljstva, hotelijerstva, proizvodnje organske hrane, trgovine, arhitekture. U Savjetu su predstavnici velikih investicionih projekata koji se razvijaju u Tivtu: Porto Montenegro i Luštica Bay, predstavnici kompanija “Una Montenegro”, “IP Investment”, Udruženja ugostitelja…

Članove Savjeta pozdravili su predsjednik Opštine Željko Komnenović i potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić poželjevši im uspješan i produktivan rad na novim osnovama. Predsjednik Opštine sa Savjetom je podijelio namjeru lokalne uprave da osnuje Biznis inkubator, ali i činjenicu da se radi na pripremi Strategije zapošljavanja, sve sa ciljem stvaranja povoljnih uslova za rad i zapošljavanje u Tivtu.

Potpredsjednik Arsić je podsjetio da je Opština Tivat nedavno stekla certifikat povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi, što je pokazatelj da opština jeste brza i efikasna podrška poslovanju brojnih kompanija.

“Uloga Privrednog savjeta je od presudnog značaja kada je u pitanju stvaranje povoljnog biznis ambijenta.”- rekao je Arsić.

Na prvom sastanku Savjet je usvojio Poslovnik o radu kojim se definišu sva pitanja od značaja za njegov dalji rad. Takođe razmatrana je ideja pokretanja jedinstvene online platforme na kojoj bi bila predstavljena cjelokupna tivatska privreda.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije