30 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro i biznis inkubator u Tivtu

Privredni savjet

Konstitutivna sjednica novoformiranog Privrednog savjeta Opštine Tivat održana je danas, a za predsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Đorđe Bulajić, inače privrednik u oblasti agro turizma i proizvodnje organske hrane.

Savjet, kako je saopšteno iz Opštine Tivat, čini 15 članova, uspješnih lokalnih privrednika iz različitih privrednih oblasti: ugostiteljstva, hotelijerstva, proizvodnje organske hrane, trgovine, arhitekture. U Savjetu su predstavnici velikih investicionih projekata koji se razvijaju u Tivtu: Porto Montenegro i Luštica Bay, predstavnici kompanija “Una Montenegro”, “IP Investment”, Udruženja ugostitelja…

Članove Savjeta pozdravili su predsjednik Opštine Željko Komnenović i potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić poželjevši im uspješan i produktivan rad na novim osnovama. Predsjednik Opštine sa Savjetom je podijelio namjeru lokalne uprave da osnuje Biznis inkubator, ali i činjenicu da se radi na pripremi Strategije zapošljavanja, sve sa ciljem stvaranja povoljnih uslova za rad i zapošljavanje u Tivtu.

Potpredsjednik Arsić je podsjetio da je Opština Tivat nedavno stekla certifikat povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi, što je pokazatelj da opština jeste brza i efikasna podrška poslovanju brojnih kompanija.

“Uloga Privrednog savjeta je od presudnog značaja kada je u pitanju stvaranje povoljnog biznis ambijenta.”- rekao je Arsić.

Na prvom sastanku Savjet je usvojio Poslovnik o radu kojim se definišu sva pitanja od značaja za njegov dalji rad. Takođe razmatrana je ideja pokretanja jedinstvene online platforme na kojoj bi bila predstavljena cjelokupna tivatska privreda.

Najčitanije