16 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro kreće gradnja luksuznog hotelskog kompleksa u Tivtu

Kompleks Tivat – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)

Kompanija ALK Montenegro planira izgradnju luksuznog hotelsko-apartmanskog objekta sa pet zvjezdica u tivatskom naselju Seljanovo, na lokaciji bivšeg Hotela Tivat. Osim toga, kompanija planira i investicije u Budvi i Bečićima, a ukupna vrijednost tri ugovorena projekta na crnogorskom primorju iznosi oko 100 mil EUR.

“Kompanija je do sada potpisala ugovore za izgradnju tri objekta. To su stambeni kompleks Vuelo Sobre u Bečićima, hotelski kompleks President 5* u Budvi i hotelski kompleks 5*u Tivtu. Okvirna vrijednost ulaganja u ova tri projekta iznosi oko 100 mil EUR” – rekla je za eKapiju Natalia Solovyeva, ALK Montenegro dio je holdinga ALK Company koja uspješno posluje na srpskom i ruskom tržištu još od 1981. godine. Kompanija sada, ističe, planira da gradi i na teritoriji Crne Gore.

Sagovornica eKapije kaže da je izgradnja objekta u Bečićima već počela, dok se u decembru očekuje početak radova na hotelskom kompleksu u Tivtu. Početak gradnje hotelskog kompleksa u Budvi očekuje se u feburaru 2022.

– Nadamo se da će radovi na sva tri projekta biti završeni u roku od dvije godine. Ipak, kako je situacija sa koronavirusom veoma neizvjesna i nestabilna, kao okviran rok za završetak investicija ipak stavljamo tri godine od momenta početka gradnje – navodi Natalia.

Dodaje i da je prodaja apartmana u objektu Vuelo Sobre u Bečićima već počela, a cijena kreće se od 2000 EUR/m2. Do kraja godine počeće i prodaja apartmana u Tivtu, a cijena će biti od 3.000 EUR/m2, dok će nekretnine u Budvi koštati od 4.000 eura po kvadratu, a prodaja će krenuti u februaru. Kompleksi će osim apartmana imati i poslovne prostore.
Luksuzni kompleks u Tivtu

Kompleks Tivat – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)

Luksuzni kompleks u Tivtu

Kada je riječ o hotelsko-apartmanskom kompleksu u Tivtu, investitor je nedavno dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje objekta. Kako se može vidjeti u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a za čiju je izradu bio zadužen Arhitektonski studio AIM iz Podgorice, u okviru ovog kompleksa planirana je gradnja hotela i dva stambeno-poslovna objekta spratnosti P+Pr+4.

Gradnja je planirana na parcelama UP66a, UP66b i UP66c u zahvatu DUP-a Seljanovo, čija površina iznosi 3.222,55 m2. Ukupna bruto površina hotela iznosi 7.652,39 m2, objekta A 2.851,17 kvadrata, a objekta B 5.301,40 m2, sa podzemnim etažama.

Kako je navedeno, u hotelu su projektovane 33 smještajne jedinice, u objektu A 15, a u objektu B 29 apartmana.

– U podrumu svih objekata projektovane su tehničke prostorije i garaža, a sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom – navodi se u idejnom rješenju.

Kompleks Tivat – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)

Kako je već navedeno, u okviru hotela planirane su 33 smještajne jedinice. U podrumu će biti smještene tehničke prostorije i garaža za 29 vozila. Na prizemlju su predviđeni javni sadržaji kao što su recepcija, bar, restoran, kuhinja, adminstracija, prostorija za prtljag, kao i dva poslovna prostora – shop i beauty salon. U parteru je predviđeno 17 parking mjesta ispred hotela, kao i ekonomsko dvorište za preostale instalacije.

Hotelsko-apartmanski kompleks imaće i restoran sa velikom otvorenom terasom, kao i teretanu i spa centar.

Kada je riječ o parternom uređenju, planirane su ulice, trotoari, te zelene i vodene površine. Ispred hotela i objekata formiran je plato za pristup vozila sa zelenim ostrvom za okretanje, rampom za silazak u garažu i parkingom sa 17 mjesta.

Kompleks Tivat – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)

– Do dva objekta vode četiri pješačke staze, od kojih jedna prolazi između hotela i objekta A i produžava do objekta B i javnog parka. Ostatak prostora oko hotela i objekta A čine zelene površine, odnosno žardinjere i slobodne površine – objašnjeno je u idejnom rješenju.

U okviru kompleksa planirano je i dječije igralište, kao i fontana. Predviđeno je ozelenjavanje vegetacijom koja uspijeva u mediteranskom području.
U rješenju se navodi i da je na površini između parcela UP66a i UP66c predviđen javni park integrisan sa parternim uređenjem objekata. Kako je objašnjeno, ova lokacija će biti predmet posebnog dogovora između investitora i Opštine Tivat, u cilju njenog opremanja i stavljanja u funkciju.
/D. Obradović/
Izvor:eKapija

Najčitanije