30 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro kreće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja

Milojko-Spajic-Nikola-Duraskovic

Crnogorska Vlada i Prijestonica pokrenuće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja i to u najskorijem roku, poručeno je sa sastanka premijera Milojka Spajića i gradonačelnika Nikole Đuraškovića.

Spajić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, naveo da je to jako dobar projekat koji će imati punu podršku Vlade Crne Gore i da će sredstva za izgradnju biti opredijeljena iz kapitalnog budžeta.

Na sastanku je konstatovano da se rade tri studije neophodne da bi se projekat kandidovao za finansiranje, a da bi već u junu mogli biti stvoreni uslovi da se sredstva za žičaru predvide iz budžeta.

Žičara – ilustracija

Tokom sastanka je naglašeno da je ovo najvažnija investicija u ovom momentu za Cetinje i da je realno očekivati da bi radovi mogli biti završeni do proslave 20 godina od obnove nezavisnosti.

Razgovarano je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima poput izgradnje nove sportske dvorane, ali i rekonstrukciji vodovodne mreže, što je pitanje koje muči građane Cetinja decenijama.

Bilo je riječi i o interesovanju stranih investitora i mogućnosti da konačno bude na pravi način valorizovan prostor Gornjeg Oboda.

Izvor:MINA

Najčitanije