24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješan humanitarni koncert Koprivice u Dječjem domu “Mladost“ – Bijela

Uspješan humanitarni koncert Koprivice u Dječjem domu “Mladost“ – Bijela
Koncert Koprivice, Bijela HN

Na inicijativu Uprave Dječjeg doma “Mladost” – Bijela, i direktorice Marele Savić, u sklopu kulturnih sadržaja i dodatnih socijalnih efekata sazrijevanja i edukacije zbrinute djece bez roditeljskog staranja, i djece ometene porodičnim prilikama, Dragan Koprivica je u ovom Zavodu organizovao svoj humanitarni koncert, na kojem su kao gosti programa nastupili Sanja Veličković Radonjić, pjesnikinja i slikarka, i pjesnik Darko Bulić.

Na početku programa Veličković Radonjić je govorila djeci o svojim slikama, koje im je i pokazala, i zatim čitala svoje izabrane stihove, a nakon nje je svoju poeziju govorio Darko Bulić.

Štićenicima ove ustanove od posebnog značaja Koprivica se predstavio svojim aforizmima, a potom i širom muzičkom lepezom, na početku koje je na harmonici izveo potpuri poznatih narodnih melodija, a zatim pjevao savremene folk hitove.

U drugom dijelu programa pozvao je i talentovane korisnike Zavoda da se oprobaju za mikrofonom, što su neki rado prihvatili, a njihovo pjevanje je pozdravljeno burnim aplauzima.

U ovoj ustanovi nedavno je igrana i predstava Studentskog teatra “Desert flower” po tekstu i režiji Koprivice, te je koncert izveden i kao nastavak saradnje s Dječjim domom “Mladost” – Bijela.

Najčitanije