7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno održan prvi online sajam zapošljavanja na Pomorskom fakultetu Kotor

Pomorski fakultet Kotor

Da studije nisu samo edukativni proces, već i period kada počinju prve aktivnosti na povezivanju sa budućim poslodavcima pokazuje i prvi onlajn sajam zapošljavanja „Dan plave karijere“ koji je održan u srijedu. Sajam su organizovali predstavnici Studentske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor u saradnji sa Pomorskim fakultetom i Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore.

Na sajmu je učestvovalo preko 80 učesnika, privrednih subjekata i studenata. Među predstavnicima poslodavaca bili su predstavnici kompanija Porto Montenegro, Luštica Bay, Portonovi, Lazure Hotel & Marina, Una Montenegro, Pomorski saobracaj DOO, A+ yachting, Bora Marine Sevices, NorMonte,BSM, MSC Montenegro, V. Ships Crew Croatia.

Sajam je organizovan sa ciljem da da prostora predstavnicima privrednog sektora koji zapošljavaju mlade diplomirane studente Pomorskog fakulteta Kotor, ali i srednjoškolce sa diplomama koje se vezuju za pomorsku djelatnost, da predstave svoje kompanije. Oni su predstavili i strategije zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima, karakteristike otvorenih radnih pozicija i ono po čemu su oni upravo budući izbor mladih koji traže posao.

Studenti su na sajmu, u razgovoru sa predstavnicima privrednog sektora,  predstavili znanja i kvalifikacije koje ih čine konkurentnim na tržištu rada. Imali su prilike da postave pitanja i iskažu svoje interesovanje za predložena radna mjesta, bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili zaposlenju.

pomorski fakultet

Predstavnici Studentske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor su istakli da im je čast i zadovoljstvo što su na ovaj način inicirali saradnju sa predstavnicima pomorske industrije koji zapošljavaju diplomirane studente pomorstva, kao i agencijama za posredovanje pri zapošljavanju studenata sa pomorskim zvanjima. Očekuje se da jedan ovako uspješan projekat postane tradicija i da broj učesnika bude još veći.

U nadi da će ovaj sajam uroditi velikim brojem sklopljenih ugovora o radu ili bar probnim radom, SO Pomorskog fakulteta Kotor zahvaljuje se i ovim putem svim učesnicima i poziva sve zainteresovane privrednike i studente da uzmu učešće na narednom sajmu.

Najčitanije