12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Uz taktove Mjesne muzike “Đenović” uživali domaći i strani gosti

Tradicionalni koncert Mjesne muzike ,,Đenović” u Portonovom, sinoć je marinu lukuznog naselja pretvorio u nezaboravni festival svih generacija. Publika je imala priliku da osim hitova: ,,New York”, ,,Hit the road Jack”, ,,Let’s stick together” i miksa balkanskih pjesama, premijerno čuje i numeru “Quando, Quando, Quando”, kao i repertoar Lejdi Gage.

Noć je prvenstveno imala posebnu čar za Ines Kosović, koja je prema riječima predsjednice Mjesne muzike ,,Đenović” Milice Matović, vrijedno vježbala za svoj prvi veliki nastup.

“To je djevojčica koja ima devet godina i koja svira saksofon. Trudimo se da svako novo dijete uvedemo u svijet naše muzike, tako što čuvamo velike koncerte, kako bi dijete zapamtilo svoj prvi nastup. Trenutno desetoro djece uči u školici Mjesne muzike “Đenović”. Sa njima radi naš dirigent, Branko Rajačić.”

Predsjednica Mjesne muzike Đenović, Milica Matović

Navela je da će u budućnosti više biti okrenuti ka rok žanru, iz razloga što slušaoci smatraju da je to zvuk koji odgovara njihovom orkestru.

Za rukovoditeljku odjeljenja za marketing i komunikacije u Portonovom, Adrijanu Husić, koncert lokalnog orkestra ima značajnu vrijednost, posebno zbog činjenice koja potvrđuje da su tokom procesa gradnje naselja insistirali na saradnji sa lokalnom zajednicom.

“Mjesna muzika ,,Đenović” ima svoj tradicionalni koncert svake godine u Portonovi marini, ali je i sastavni dio različitih događaja koje radimo tokom cijele godine. Uvijek imamo pozitivne komentare, kako od lokalnog stanovništva koje je naviklo na ovu vrstu zabave, tako i stranaca koji ovo vide kao jedan zaista divan način da se upoznaju sa lokalnom kulturom i tradicijom.”

Orkestar Mjesna muzika Đenović

Član uprave Mjesne muzike “Đenović” Boris Malović, objasnio je da rizort ima posebnu atmosferu i da im je uvijek od izuzetne važnosti povezanost zvuka sa lokacijom.

“Kada orkestar svira sa trideset i ,,kusur” članova na bini, duvačkih istrumenata i spoj gitare, možete da očekujete nesvakidašnje. Publika na to nije navikla, ali ih mi iz godine u godinu učimo tome i postaćemo prepoznatljivi.”

Dodaje da ih ovog ljeta očekuje preko 30 gostovanja.

Iz Portonovog najavljuju da su u planu di-džej zabave i koncerti, pa nas tako u sklopu “Večeri vina” očekuju nastupi Sergeja Ćetkovića i Gorana Karana.

Najčitanije