10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vakcinacija u Tivtu ide prilično sporo – od ponedjeljka vakcinišu Astrazenecom

Dom zdravlja Tivat

Za petnaest dana koliko je  proteklo od početka vakcinacije stanovnioštva protiv koronavirusa u Tivtu, vakcinisano je 329 stanovnika najmanje bokeljske opštine.

Najvećim dijelom vakcinisani su građani koji spadaju u prvu kategoriju prioriteta, odnosno oni starosti od 75 i više godina, ali je bilo i slučajeva da se imuniziju i mlađe osobe koje su vakcinu morale primiti zbog drugih svojih, vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prema riječima direktorice Doma zdravlja Tivat dr Jasminke Anđelić, od srijede počinje i revakcijacija  pa će  do kraja ove radne nedjelje biti kineskim i ruskim vakcinama koje su do sada davane Tivčanima, biti revakcinisano 60 građana.

Vakcinacija se uz veoma dobru organizacijuu, obavlja na jednom punktu u Domu zdravlja ili patronažno na terenu ako je riječ o osobama koje zbog svog zdravstvenog stanja ne mogu doći u tu medicinsku ustanovu. Interesovanje građana za imunizaciju je veliko, ali je ograničavajuči faktor do sada bio relativno mali broj doza cjepiva koje su zdravstvene vlasti opredijelile za Tivat.

„Dobijali smo relativno mali broj doza vakcina – prošle nedjeljen   naprimjer samo 30 doza kineskih vakcina. Danas je međutim, stiglo 300 doza cjepiva čiji je proizvođač Astrazeneca i one će se građanima davati od ponedjeljka“- kazala je dr Anđelić.

Izvor:S.L.

Najčitanije