13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Valorizacija Parka prirode Orjen u simbiozi sa turističkom ponudom Herceg Novog

Orjen

Park prirode Orjen je važan segment turističke ponude Herceg Novog. U Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena počeli su aktivne pripreme za predstojeću sezonu, potvrdio je za RTHN novi direktor Đorđe Stanojlović, koji je na toj funkciji od 10. novembra.

“Na osnovu podataka kojima raspolažemo, kada smo u prethodnom periodu sarađivali sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, možemo da radimo uporedne analize, kako bi sagledali najvažniju stavku, a to je broj posjetilaca, konzumenata. Smatram da je vrlo važno da od posjetioca napravimo konzumenta, bez obzira o kojem je obliku turističke ponude riječ. U Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena vrlo je važno, što će se ovo zaštićeno područje, valorizovati i oplemeniti”, smatra Stanojlović.

Sa valorizacijom Parka prirode Orjen biće nastavljen kontinuitet upravljanja zaštićenim područjem:

“Nastavljanje kontinuiteta je vrlo važno za promociju grada i za ukupni doživljaj koji imaju turisti, gosti i domaće stanovništvo, kada posjećuju ovu destinaciju, kakav je Orjenski masiv i generalno Herceg Novi. Sa ljudima sa kojima sarađujem imamo za cilj da iznesemo i turističku ponudu i pokažemo taj prirodni ambijent i svo prirodno bogatstvo koje nosi Orjen”, kazao je Stanojlović.

Stanojlović ukazuje da je riječ o simbiozi turističke ponude mora i zaleđa.

“To je na neki način simbioza između turizma i turističke ponude grada, rivijere i neka vrsta kohabitacije sa ponudom planine, ponudom Orjena”, osvrnuo se Stanojlović.

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena broji 17 zaposlenih. Sjedište Agencije u kancelarijama u gradu gdje obavljaju promociju i ugovaranje različitih aranžmana i zaštitare na Orjenu. Određeni broj zaposlenih je angažovano u Avanturističkom parku na Vrbanju, koji je važan segment i ponuda Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Kako Stanojlović ističe preduzeće aktivnosti kako bi imali veći stepen samofinasiranja u poslovanju i upravljanju zaštićenog područja.

Najčitanije