15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vandali na djelu, lome i kradu mobilijar

Klupa foto Dan

Nerijetko se dešava da, uglavnom nepoznata lica, kradu klupe i ostali parkovski mobilijar, a skoro svakodnevno dolazi i do oštećenja mobilijara, kaže Miloš Tripinović, šef Službe komunalija u tivatskom Komunalnom preduzeću.

– Jedna ekipa zadužena je da dva puta sedmično obilazi dječija igrališta i parkovski mobilijar i da vrši zamjenu i popravku. Komunalno jedino može da apeluje na građane da se domaćinski ponašaju prema opštinskom mobilijaru.

Prije nekoliko dana ukradena je klupa u Lepetanima, drugu, koja je u blizini, pokušali su da odnesu ali bilo je to teže jer je zabetonirana, pa su je polomili. Naši radnici su juče ujutru sanirali štetu – kaže Tripinović i dodaje da skoro svakodnevno vrše popravke na gradskom mobilijaru, odnosno zamjene dasaka na klupama, na ljuljaškama i klackalicama. Vrše zamjenu polomljenih betonskih kanti za otpatke i plastičnih kanti koje su zakačene za stubove javne rasvjete.

– Mi zamijenimo oštećeni mobilijar, ali je problem što se ovakve stvari ponavljaju previše često. Apelujemo na sugrađane da se odgovorno ponašaju jer naša djeca i svi mi koristimo te iste parkove i mobilijar. Takođe, sve uočene nepravilnosti možete prijaviti i putem Sistema 48 – poručuje Tripinović.

/T.V./

Izvor:Dan

Najčitanije