26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolisti Primorca šampioni Crne Gore

Primorac šampion – Foto: wpolo.me

Primorac je šampion Crne Gore.

Vaterpolisti iz Kotora savladali su Jadran 16:14 nakon peteraca u trećoj finalnoj utakmici i sa 3:0 u pobjedama stigli do trofeja i do mjesta u Ligi šampiona.

Gol sa trijumf u posljednjoj seriji peteraca Kotoranima je donio Đorđije Stanojević, dok je za Jadran, na startu “ruleta“, Ivana Nagajev pogodio stativu.

Identičan rezultat je bio i u drugoj utakmici u Kotoru (11:11), tada je domaćin slavio 15:13, a na premijeri, na Škevru je bilo 9:6…

Kotorani su na ovaj način prekinuli post i nakon 16 godina vratili titulu.

Primorac je na krilima i mladosti i iskustva, ali i mentalne snage osvojio trofej, a ponovo je jedan od junaka bio golman Aleksandro Kralj.

Trener Primorca Vjekoslav Pasković:

“Presudili su složnost i nevjerovatan kolektiv, na kojem sam insistirao od mog potpuno neplaniranog, ‘ludog’ dolaska, jer sam se dvije godine bavio drugim stvarima. Jedan od mojih uslova je bio da nagažujemo sportskog psihologa, kojem se zahvaljujem, jer smo zajedno učestvovali u pripremi ekipe za teške utakmice kao što su ove finalne sa Jadranom. Teško je pronaći riječi u ovom trenutku, toliko je emocija.

Osvojiti titulu sa Primorcem kao igrač i onda prvu sljedeću kao trener… Pun sam emocija. Zahvaljujem se svim igračima, stručnom štabu, sportskom psihologu Tanji Mitrović, predsjedniku na ovom ‘ludom’ pozivu. I eto, zasjaće palaci”, istakao je trener Kotorana.

Trener Jadrana Petar Radanović je sportski priznao poraz i čestitao Primorcu:

“Prva utakmica je bila monotona, druge dvije su bile odlične. Nažalost, nismo uspjeli da sačuvamo titulu. Dali smo sve od sebe, ali Primorac je dokazao da je u ovom momentu bolji. Dobio je ogromnu dubinu povratkom Vica, a sa Draškom mirnoću i organizaciju napadu. Nismo mogli da se odupremo u ovom momentu. Svaka čast, nema šta. Zasluženo je”,rekao je Radanović na nacionalni javni servis.

Najčitanije