14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolo reprezentacija CG zauzela osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Vaterpolo reprezentacija Crna Gora

U posljednjem meču u Dohi, Mađarska je slavila nakon peteraca 18:16 (4:3, 2:3, 3:3, 5:5, 4:2), kao što je uradila i Grčka u prvom meču za plasman od 5. do 8. pozicije.

Naš tim je bio blizu pobjede, u posljednjoj četvrtini, na krilima Jovana Vujovića i Vasilija Radovića, imao prednost, ali je protivnik četiri sekunde prije kraja izborio peterce.

Dobar i atraktivan meč odigrale su dvije selekcije, sa mnogo lijepih napadačkih kreacija, bez velikog rezultatskog pritiska, ali sa željom da na najljepši način završe šampionat.

Crnogorski tim je u prvoj četvrtini i sredinom treće imao dva gola zaostatka (2:4, 7:9), ali je reagovao na pravi način, stizao minus, a u posljednjem periodu i okrenuo meč.

Golom Popadića prvi put je poveo (10:9), Mađari ponovo vratili prednost na 11:10, da bi Vujović sa dva efektna pogotka donio “ajkulama” vođstvo 12:11.

Vujović je finiš odigrao na vrhunski, nakon novog izjednačenja, postigao je treći gol zaredom – 13:12, minut i 17 sekundi prije kraja.

Mađarska je iskoristila igrača više za 13:13, a nakon tajm-auta, Vasilije Radović je na isteku napada iz teške pozicije pogodio od stative – 14:13.

Protivnik je imao 23 sekunde za posljednji napad, dobio isključenje, a Vigvari nije pogriješio – 14:14 za peterce.

U penal-seriji, udarac Perkovića zaustavio je Vogel, Brguljan je pogodio prečku,a četiri mađarska igrača bila su precizna.

Jovan Vujović je meč završio sa četiri gola, tri su postigli Vlado Popadić i Stefan Vidović, po dva Vasilije Radović, Stefan Vidović i Miroslav Perković, po jedan Marko Mršić i Đuro Radović.

Najčitanije