20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki brod udario u most u Baltimoreu i srušio ga

Veliki brod udario u most u Baltimoreu

Veliki most u američkom gradu Baltimoreu u saveznoj državi Maryland srušio se u rijeku nakon što je u njega udario brod, koji se potom zapalio. Na mostu su bili automobili, koji su nakon urušavanja mosta završili u rijeci.

Sve su trake bile zatvorene na mostu prije urušavanja i sav je promet bio preusmjeren, rekla je Uprava za promet Marylanda nešto prije 2 sata ujutro po lokalnom vremenu.

Vatrogasna postrojba grada Baltimorea rekla je za CBS News da su oko 1:30 ujutro počelo stizati prijave da je plovilo udarilo u stup mosta. Nije bilo jasno koliko je vozila bilo na mostu, ali je na njemu “sigurno bila jedna velika kamionska prikolica”.

“Najmanje je sedam ljudi” u rijeci, a “ronilački i spasilački tim je stigao na lice mjesta kako bi locirao osobe”, dodali su.

Izvršni direktor okruga Baltimore Johnny Olszewski Jr. oglasio se na društvenim mrežama: “Spašavanje je u tijeku. Molite se za pogođene.”

Most Francis Scott Key je inače dio južne i sjeverne trake autoceste Interstate 695.

Kako javljaju lokalni mediji, do udara velikog broda u most došlo je oko 1:30 u noći. Brod se prvo zapalio, a most se nakon toga urušio

Najčitanije