20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Britanija dostavila pomoć Gazi zračnim putem

Rat u Gaza
Foto: Mahmoud Issa / REUTERS

Britanske kraljevske zračne snage dostavile su jučer padobranima više od 10 tona humanitarne pomoći, što uključuje vodu, rižu, ulje, brašno, konzerve i hranu za djecu, civilima u Gazi.

Zrakoplov RAF A400M doletio je iz Ammana kako bi isporučio zalihe duž sjeverne obale Gaze u sklopu međunarodne humanitarne misije predvođene Jordanom, navelo je britansko ministarstvo obrane.

– Pakao koji je izazvao napad Hamasa 7. listopada doveo je do gubitka brojnih nevinih života. Cilj je Ujedinjenog Kraljevstva iskoristiti sve moguće rute za dostavu pomoći koja spašava živote, bilo to kopnenim i zračnim putem ili novim morskim rutama. Nastavljamo pozivati Izrael da omogući pristup luci i otvori više kopnenih prijelaza kako bi se povećala isporuka pomoći u Gazu, priopćilo je ministarstvo obrane.

Downing Street objavio je da je rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a, prvom kojom se poziva na prekid borbi, poslana jasna poruka da Hamas treba osloboditi preostale taoce i da se mora dopustiti dostava pomoći u Gazu.

Britanija je jučer prvi put dostavila humanitarnu pomoć padobranima, ali prije je već podržala takve međunarodne napore i osigurala oko 600 padobrana na zahtjev Jordana i Bahreina.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije