20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO Posada u Grčkoj gurnula muškarca s trajekta, umro je

Screenshot: Twitter

Putnik koji se pokušao ukrcati na trajekt u grčkom Pireju preminuo je nakon što su ga članovi posade gurnuli sa stražnjeg dijela broda, pišu grčki mediji. Incident se dogodio u utorak navečer, dok je trajekt Blue Horizon trebao isploviti na ruti iz Pireja za Heraklion na Kreti.

Na videosnimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako posada Blue Horizonta gura 36-godišnjeg Antonisa Kariotisa sa stražnjeg dijela trajekta u more, a on pada između rampe i pristaništa. Tijelo Kariotisa, koji je živio u Agios Nikolaosu na Kreti, pronađeno je nešto kasnije.

Prema informacijama Radio Krete, nesretni 36-godišnjak često je putovao u Pirej i bio je poznat ekipi s trajekta. Lučki izvori potvrđuju da je čovjek platio kartu, koja je u rukama nadležnih u sklopu preliminarne istrage. Istraga tek treba utvrditi što se točno dogodilo, no prema riječima nekih očevidaca i radnika lučke kapetanije, on je kasnio na trajekt zbog čega se posvađao s članovima.

 Članovi posade uhapšeni

Trajekt je isplovio iz luke Pirej, ali ubrzo nakon toga vlasti su ga vratile natrag. Kapetan i tri člana posade su jučer uhićeni i dovedeni pred tužitelje u Pireju, nakon što su se pojavile snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako se naguravaju s Kariotisom.

Protiv člana posade koji je gurao 36-godišnjaka tužiteljstvo u Pireju podiglo je kazneni progon zbog ubojstva. Protiv dvojice članova posade vodi se kazneni postupak zbog suučesništva u ubojstvu, dok se protiv kapetana vodi kazneni postupak zbog opasnog ometanja pomorskog prometa.

O incidentu se oglasila brodovlasnička tvrtka Attica Group: “Uprava Attica Grupe, šokirana tragičnim incidentom koji se dogodio u luci Pirej, izjavljuje da surađuje sa svim nadležnim tijelima radi potpunog rasvjetljavanja incidenta.” Ministar pomorstva Miltiadis Varvitsiotis rekao je da će se provesti potpuna istraga o incidentu, izražavajući tugu zbog gubitka života.

Izvor:Index.hr

Najčitanije