13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO: Spašen ribar koji se dva dana grčevito držao za bovu nasred oceana

ribar-bova

Ribar koji je nestao nakon što je pao s broda, pronađen je živ nakon dva dana kako se grčevito drži za bovu.

Davida Soaresa (43) spasili su lokalni ribari dva nakon nakon što je okriven njegov brod kako pluta po Atlantskom oceanu, prenosi N1.

Za lokalne je medije otkrio da je pao iz svog ribarskog broda te plivao četiri sata dok nije naišao na bovu na koju se uspio popeti. Odmah su ga odveli liječniku jer je bio jako dehidriran, no brzo se vratio ribarenju.

Soares je bio sam u brodu nedaleko od plaže Atafona na sjeveru države Rio de Janeiro kad je na sam Božić 25. prosinca pao u more, piše BBC. Za lokalne brazilske vijesti G1 rekao je:

“Prvih deset minuta mi je bilo najteže jer sam se pod svaku cijenu htio vratiti na brod. no, struje su bile prejake i nisam mogao do njega.” Kad je shvatio da se neće moći vratiti, skinuo je majicu i hlače jer su mu otežavali plivanje i pustio se.

“More je bilo baš hladno i puhao je vjetar. Zato sam se odlučio prepustiti struji da trošim što manje energije”, objasnio je.

Nakon četiri sata dokopao se bove. “Mislio sam da ću umrijeti od hladnoće prije nego stigne pomoć”, rekao je Soares. Prošla su dva dana dok ga kolege ribari nisu opazili nakon što je obitelj prijavila da je nestao.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije