20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Vikend obojen jesenjim bojama festivala u Luštici bay

Sajam – Luštica Bay

Luštica Bay festival jesenjih boja, na kojem će se predstaviti domaći proizvođači hrane, slatkih delicija, kozmetike i rukotvorina odrđava se danas u Marina naselju.

Manifestacija se održava na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz gastronomske domaće specijalitete, mažoret marš, splet folklornih igara, te likovnu radionicu i poseban program za najmlađe posjetioce. U pažljivo osmišljenom programu predstavljaju se proizvođači sa Luštice, iz Boke i okruženja.

Posjetiocima će biti ponuđeni domaći sirevi Fromagerie Ovchar luštičkog proizvođača ukrajinskog porijekla Olge Ovchar, proizvodi od meda Pčelarskog gazdinstva Cimbaljević, proizvodi Natashe Garmash, uzgajivača povrća, te riba iz Fishermans’s Smokehouse i slatkiši Annabella Candy & Gift Shop.

Ručno rađene sapune, kozmetiku, aksesoar za kosu, i cvijeće ponudiće Nina Lakičević Soapy by Nina, Tauretis Natural Krasivabykr Kristina Radoičić i Flower Shop Nina.

Zainteresovani ljubitelji umjetnosti svoja umijeće mogu da unaprijede na likovnoj radionici za odrasle Art By You, koju vodi Dubravka Milivojević, akademska slikarka iz Kotora.

Sonja Banićević iz sektora organizacije događaja u Luštici Bay kazala je da kao integrisano naselje koje živi 365 dana u godini, Luštica Bay nudi raznovrsna dešavanja po mjeri svakog gosta i posjetioca tokom svih 12 mjeseci.

– Morski ambijent u jesenjem pejzažu je idealno okruženje za opuštanje i uživanje uz domaće proizvode i kvalitetnu gastro-ponudu te vrhunsku zabavu napolju. Kao porodična zajednica uvijek nastojimo da naši programi obuhvate sve generacije i obezbijede prilike za rekreaciju cijele porodice – rekla je Banićević.

Prema njenim riječima, jesenji sajam je već nekoliko godina veoma popularan i privuče veliki broj ljubitelja domaćih proizvoda, gastrodelicija i mediteranskog jesenjeg pejzaža.

Prvo izdanje Luštica Bay festivala jesenjih boja, u oktobru 2018. godine okupilo je brojne učesnike i goste što je pokazalo da su manifestacije ovog tipa veoma interesantne posjetiocima a korisne izlagačima.

Najčitanije