15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Virtuelne regate UNA Montenegro CUP u sklopu Festivala vjetra

Virtuelna Tivatska regata

Jedriličarski klub Delfin danas je otvorio prijave za učešće na trećem izdanju Virtuelne regate UNA Montenegro CUP, jedne od sportskih manifestaciju u okviru FESTIVALA VJETRA, koji će biti održan u Tivtu od 16-24 aprila ove godine.

Virtuelna Tivatska regata UNA Montenegro Cup je online događaj nastao u aprilu 2020. u periodu karantina uslijed prvog vala COVID pandemije. Filip Franović iz JK Lahor Kotor je na australijskoj platform, koja simulira jedrenje po svim zakonima fizike, kreirao virtuelnu Boku Kotorsku i omogućio takmičenje na istoj navigacionoj ruti na kojoj se jedri Tivatska regata: Ponta Seljanova – Gospa od zdravlja – Ralo – Peraški Otoci – Ponta Seljanova.

Izazov u organizaciji JK Delfin i kompanije UNA Montenegro uz partnerstvo sa MM Sailing Team JK Lahor Kotor, nastavlja se i u okviru FESTIVALA VJETRA, i to live projekcijom finala na gradskoj rivi Pine.

Na ovom takmičenju primjenjivaće se pravila WS 2021-2024. Maksimalan broj jedrilica koje startuju regatu je 25. Ukoliko se prijavi više učesnika, jedriće se više kvalifikacionih regata, a za plasman u finale biće bodovano jedreno vrijeme.

Prijave za regatu su otvorene do petka, 8.aprila do 19h. Kvalifikacione regate se jedre 9. i 10. aprila, dok će finalna jedrenja biti održana 16.aprila, uživo u okviru ceremonije otvaranja FESTIVALA VJETRA.

WIND FEST

Učesnici se mogu prijaviti putem e-maila esailing@jkdelfin.me ili pristupiti u Viber Grupu: 3. Virtuelna Tivatska regatta UNA Montenegro Cup putem linka:

https://invite.viber.com/?g=97K24f9a707azFCUMszaNfTAVdXEGO3W

Jedri se na platformi VirtualSkipper5 koju učesnici mogu besplatno preuzeti sa Interneta. Nakon instalacije, potrebno je kreirati lični profil i preko opcije “multiplayer” odabrati server “Virtuelna Tivatska regata – UNA Montenegro Cup”. Šifre za pristup server biće dodijeljene svim prijavljenim učesnicima.

Proglašenje pobjednika Virtuelne Tivatske regate UNA Montenegro Cup biće upriličeno u okviru ceremonije zatvaranja FESTIVALA VJETRA, na Ponti Seljanova, 24.aprila od 20 sati. Pobjedniku će biti dodijeljena nagrada- Bitcoin vaučer u vrijednosti od 100 eura.

Najčitanije