13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Više od 30 ekipa na Međunarodnom plivačkom mitingu Mimoza 2018.

pvk jadran plivanje

Tradicionalni Međunarodni plivački miting Mimoza cup u Herceg Novom, koji se ove godine održava od 16. do 18. februara, u svom 23. izdanju okupiće više od 30 ekipa iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Albanije i Crne Gore. Kako je rekao organizator, legendarni sportski radnik, jedan od najpoznatijih plivačkih trenera u ovom dijelu Evrope, Ivica Zuber, lista učesnika nije zaokružena jer svakog dana pristižu nove prijave.

„Za očekivati je da će se prijaviti i ekipe iz Bugarske, jer sa njima imamo odličnu saradnju i mislim da će biti 35 ekipa koje će učestvovati na ovogodišnjem mitingu“, rekao je Zuber.

Ivan Zuber – foto Boka News

Međunarodni plivački miting je manifestacija uvrštena u kalendar Evropske plivačke acocijacije LEN i boduje se po internacionlanim standardima. Miting počinje u petak 16. februara popodne sastankom delegata i sudija, dok takmičenja na bazenu Instituta Igalo počinju u subotu 17. februara ujutru od 9 časova, a svečano otvaranje sa defileom učesnika planirano je za subotu u 16:45h.

Najčitanije