17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Više od 40 vozila sudjelovalo u lančanom sudaru u Mađarskoj

Foto EPA

Deseci vozila sudarili su se u lančanom sudaru u Mađarskoj, prouzročivši brojne ozljede i požar na više vozila, javljaju agencije.

Policija je objavila da je do sudara, u kojem je sudjelovalo pet tegljača s prikolicama i 37 drugih vozila, došlo na autocesti M1, oko 15 kilometara zapadno od Budimpešte.

U lančanom sudaru zapalilo se 19 vozila, a 36 osoba je zadobilo ozljede, jedna od njih po život opasne, a 13 ozbiljne, navodi policija.

Mađarska nacionalna uprava za zaštitu od katastrofa priopćila je da su požari ugašeni i da su na mjesto događaja pristigli spasilački helikopteri, kao i vatrogasni i spasilački timovi iz brojnih okolnih gradova kako bi pomogli ozlijeđenima.

Vlasti su blokirale promet u oba smjera autoceste M1 dok su se tijekom večeri nastavile operacije spašavanja i raščišćavanja.

Glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći Pal Gyorfi odbio je komentirati potencijalni uzrok nesreće, prema riječima mađarske TV stanice M1.

Upravitelj mađarskih autocesta, Hungarian Concession Infrastructure Development Plc, napisao je u postu na Facebooku da je lokalizirana oluja s prašinom možda uzrokovala iznenadno smanjenje vidljivosti.

Izvor:Hina

Najčitanije