8 C
Kotor

Slušaj online radio

Više od tradicije – Novogodišnji koncert Glazbeno prosvjetnog društva Tivat

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat (GPD) u subotu je u prepunoj Velikoj sali Centra za kulturu Tivat – Dom „Gracija Petković“, održalo tradicionalni Novogodišnji koncert.

Pod dirigentskom palicom Nevile Klakor, tivatski gradski orkestar limene muzike priredio je predivan muzički ugođaj. Koncert je započeo marševima The Gladiator, Florintiner march, nastavljen  polkama, “Unter Donner und blitze” Johana Straussa, “Gottfried  auf reisen” Heinza Lenera, potpurima, popularnim zabavnim pjesmama i za kraj tradicionalnim “Radetzky marsch”.

Prisutne je pozdravio predsjednik GPD “Tivat” Boris Lanceroti koji je podsjetio na tradiciju društva dugu 110 godina.

Koncert GPD Tivat 2019.

„Nedavno smo pogasili 110 svjećica na rođendarfskoj torti i upalili ovu 111 sa željom da društvo i dalje svira i  nastavi sa svojim radom.

Nema  starije institucije u Tivtu od Glazbenog prosvjetnog društva, ni u sportu, kulturi, privredi…“ – kazao je između ostalog Boris Lanceroti predsjednik GPD „Tivat“.

On je podsjetio na dugu i bogatu istoriju društva, od osnivanja, preko odlaska u partizane do današnjih dana.

Priznanja i zahvalnice dodijeljena su braći Slobu i Pavlu Čelanoviću koji su proslavili 50 godina sviranja u GPD “Tivat”.

Koncert GPD Tivat 2019.

Posebnu pažnju i emotivne reakcije publike izazvalo je izvođenje numera, Uvertira Bokeljska noć koju je napisao Tripo Tomas i poznata Bokeljska noć Maje Perfiljeve koju je pjevala Milica Milanović u pratnji orkestra.

Tivatska klapa „Jadran“ kao gost koncerta GPD “Tivat” upotpunila je muzički ugođaj.

GPD “Tivat” jubilej 110. godina postojanja obilježilo je tokom cijele 2019. brojnim nastupima i naročito uspješnom cjelodnevnom muzičkom manifestacijom, pod nazivom „Veliki šušur“, koja je po drugi put održana 15. juna na gradskoj rivi „Pine“, okupivši 12 orkestara sa preko 350 muzičara iz Crne Gore, BiH, Albanije i Hrvatske.

Više fotografija možete pogledati na našoj facebook strani.

Najčitanije