16 C
Kotor

Slušaj online radio

Višemilionski posao na izgradnji autobuske stanice počinje – potpisan ugovor sa izvođačem radova

Autobuska stanica – render iz projekta

Opština Herceg Novi potpisala je ugovor sa konzorcijumom Entex koja će graditi autobusku stanicu u Herceg Novom. Pripremni radovi počinju u narednih desetak dana, a dinamičniji od septembra. Vrijednost projekta je 4,7 miliona eura bez PDV-a.

Herceg Novi godinama čeka na novu autobusku stanicu kakva dolikuje turističkom gradu, a sada su se konačno stekli uslovi da radovi i počnu, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

„Potpisali smo ugovor sa izvođačem radova – konzorcijumom Enteks grupacije, konačno je završena sva tenderska procedura, urađena dokumentacija, tako da su se stvorili svi preduslovi za početak izvođenja radova. Imenovan je nadzor, a to je firma Oliver ing iz Budve.  Dogovor je da u narednih desetak dana počnu pripremni radovi koji neće ometati odvijanje turističke sezone jer će na tom terenu biti mnogo iskopa. Dinamičniji radovi planirani su u drugoj polovini godine“, najavljuje Katić.

Kako je istakao, taj dio grada od septembra će biti veliko gradilište.

„Uskoro ćemo izabrati i najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju pristupne saobraćajnice vrijednosti oko 600 000 eura, a očekujem da i ti radovi počnu u septembru. Tender je završen, u toku je vrednovanje ponuda. Rok za završetak izgradnje autobuske stanice je 20 mjeseci, a pristupne saobraćajnice šest mjeseci“, kazao je predsjednik Katić.

Sredstva su opredijeljena kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore, a Opština Herceg Novi je potpisala ugovor sa Upravom za kapitalne projekte kojim se obavezala da sprovede proceduru tenderskog postupka.

Projekat je uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada i podrazumijeva izgradnju stanične zgrade i trga sa pripadajućim parkingom i saobraćajnicom, na parceli u neposrednoj blizini Jadranske magistrale. Kompleks je projektovan kao jedinstvena funkcionalna cjelina koja se sastoji od objekata u zoni autobuske stanice, autobuskog prostora i perona, kao i zone staničnog trga, a svi sadržaji međusobno su povezani u ambijentalnu cjelinu.

Najčitanije