15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vjernici se okupili kod krstionice – Policija: Vršimo redovne aktivnosti

Uprava policije saopštila je da su apsolutno netačni navodi da policija vrši opsadu Tivta na lokaciji Miholjska prevlaka i da pruža asistenciju kako bi se srušila krstionica na ovoj lokaciji.

“Netačne su informacije koje su iznijeli poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore i svešteno lice M.B. da policija vrši opsadu u Tivtu na lokaciji Miholjska prevlaka kako bi se obezbjedilo uklanjanje krstionice. Službenici Uprave policije u Tivtu vrše redovne poslove i zadatke iz svoje nadležnosti. Demantujemo navode da policija preduzima bilo kakve aktivnosti u vezi krstionice na Miholjskoj prevlaci”, saopšteno je iz Uprave policije.

Oko 200 građana prisutno je u ili ispred manastirskog kompleksa na Prevlaci.

Krstionica

Oni će kažu, ostati ovdje do daljnjeg. Večeras će, kako je najavljeno, u manastiru kod krstionice biti održana večernja služba i liturgija, a mnogi građani najavljuju da će ostati ovdje i bdjeti tokom cijele noći.

“Neka znaju da na svako njihovo pomijeranje koje nam je sumnjivo, mi ćemo se okupiti i braniti ovu svetinju”, kazao je okupljenima sveštenik Mijajlo Backović.

On ih je upoznao sa aktuelnim stanjem u pravnom postupku riješavanja statusa krstionice i naglasio da država u trenutnim okolnostima, ne može krenuti u rušenje krstionice bez odluke suda.

Krstionica na Prevlaci – foto Boka News

Backović je izrazio sumnju u tvrdnje policije da su se njihove snage danas u Tivtu pojavile radi akcije hapšenja bezbjedonosno interesantnih lica, a ne radi eventualnog pokušaja rušenja krstionice.

Sa okupljenim građanima koji i dalje pristižu na Prevlaku je i sveštenstvo manastira predvođeno igumanom, ocem Benediktom.

Izvor:S.L

Najčitanije