16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlada Japana donirala Tivtu 68. 000 eura vrijednu opremu

Vlada Japana donirala Tivtu vrijednu opremu

U Tivtu je danas održana svečana ceremonija primopredaje donacije za „Projekat opremanja Opštine Tivat opremom za vanredne situacije”. Vrijedna donacija Vlade Japana sadrži 30 vatrogasnih odijela, mašinu za punjenje protivpožarnih aparata, kao i set spasilačke opreme (sekač, razupirač i teleskopski cilindar) i njena vrijednost je 68.265,00 eura.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Takahiko Katsumata, zajedno sa predstavnicima Opštine i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore posjetio je tivatsku Službu zaštite i odao priznanje Opštini Tivat za uspješnu realizaciju granta.

“Ovim projektom novac japanskih poreskih obveznika je iskorišćen za kupovinu vatrogasne i spasilačke opreme. Trideset novih vatrogasnih uniformi sa punom opremom omogućiće spasilačkoj ekipi bezbjedno gašenje požara u stambenim zonama, ali i planinskim djelovima. Čuo sam da u ljetnjim mjesecima ovo područje strada od požara, pa se nadam da će vam nova oprema pomoći da brže i efikasnije rješavate vanredne situacije”, kazao je Katsumata.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović istakao je da se ova donacija dešava u vrijeme kada su dvojica pripadnika Službe zaštite iz Tivta pošla da pruže pomoć nastradalima od zemljotresa u Turskoj i prava je prilika da naglasimo neophodnost dobre opremljenosti pripadnika ove službe.

Vlada Japana donirala Tivtu vrijednu opremu

„Ovo je druga donacija Vlade Japana opštini Tivat i nadam se da ćemo nastaviti saradnju i drago mi je da je ova oprema nakon svih procedura došla u Službu zaštite“, kazao je Komnenović.

Bojan Ćulafić državni sekretar MUP-a izrazio je uvjerenja da će ova donacija pomoći pripadnicima Službe zaštite da svoj posao obavljaju kvalitetnije, ne zaboravljajući ni u jednom trenutku na humanost i hrabrost kao svoj moralni kodeks.

Na press konferenciji održanoj povodom uručenja donacije istaknuto je da uključujući ove donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko 3 miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda premašuje 43 miliona evra.

Izvor:CG News

Najčitanije