35 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlaović: Savjet Pomorskog muzeja u Kotoru imenovati što prije

Pomorski muzej CG

Ministarstvo kulture i medija sprovešće niz aktivnosti kako bi se Savjet, kao organ upravljanja Pomorskog muzeja u Kotoru imenovao što prije, saopštila je resorna ministarka Maša Vlaović prilikom posjete toj instituciji.

Vlaović je prilikom obilaska Pomorskog muzeja istakla da je postavka koja se nalazi u njemu impresivna, te da je muzej opremljen i uređen u skladu sa svim standardima koje propisuje struka, a predloženo je da rukovodstvo muzeja radi na modernizaciji postavke, kako bi se prilagodila savremenoj publici.

Ministarka je pozvala čelnike ove institucije da se uključe u proces izrade Nacionalnog programa kulture, smatrajući da muzej, kao ustanova od izuzetnog značaja u oblasti kulturne baštine, može doprinijeti izradi petogodišnjeg plana.

Na sastanku je bilo riječi i o isteku mandata Savjeta i direktora Pomorskog muzeja, te da će tim povodom Ministarstvo kulture i medija sprovesti niz akivnosti ka rješavanju tog problema, navodeći da na to gledaju kao na jedan od važnih prioriteta, kako bi se organi upravljanja i rukovođenja imenovali što prije.

Pomorski muzej CG

Prilikom posjete rukovodstvo Pomorskog muzeja predstavilo je glavne aktivnosti i planove za naredni period.

Ove godine, u septembru, obilježava se 70 godina od postojanja Pomorskog muzeja, te su iz muzeja najavili i niz aktivnosti koje će se realizovati tim povodom.

-Takođe, tema razgovora su bili i kadrovski kapaciteti koje broji Muzej, prilikom čega je direktor Pomorskog muzeja istakao da su trenutno zadovoljni kapacitetima koje broje, ali da bi u budućnosti mogli da se suoče sa problemom usljed nedostatka mladih kadrova, te da je neophodno da se ljudi iz struke što prije uključe u rad muzeja i da nastoje da rade na konstantnom usavršavanju.

Predstavnici Muzeja istakli su da su posebno ponosni na pozitivnu saradnju koju imaju sa Ministarstvom, Opštinom Kotor i ustanovama koje djeluju u oblasti kulture i umjetnosti u Kotoru, te da zajedno sa njima bilježe uspješnu realizaciju projekata-saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Najčitanije