10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vodimo vas žičarom “Kotor-Lovćen“ koja je danas zvanično otvorena (FOTO)

Žičara „Kotor–Lovćen“ otvorena je zvanično danas, 14. avgust u 10 sati za komercijalne vožnje, radno vrijeme od 9 do 21 sat


Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine. Žičara ima 48 gondola, koja po satu, može da preveze do 1.200 putnika, a vrijeme putovanja u oba smjera traje 22 minuta.

Već prvog dana, veliki broj građana Crne Gore, ali i turista došao je na svoju prvu vožnju Žičarom “Kotor-Lovćen“, a mogućnost da među prvima uživaju u pogledu na Boku imali su i crnogorski novinari.

Žičara Kotor – Lovćen – foto Roko Stjepčević Boka News

“Ovo je važan dan za sve nas koji smo radili na projektu, ali vjerujem i važan dan za crnogorsku turističku privredu. Pogled na Boku i boravak na Lovćenu, mogućnost da se za 11 minuta popnete do ove fantastične pozicije, lakši pristup Nacionalnom parku Lovćen za turiste, definitivno svrstavaju ponudu žičare u red nezaobilaznih atrakcija za sve koji posjete Crnu Goru. Žičara „Kotor – Lovćen“ će biti dio održive, ekološki orijentisane priče, koja u razvoju sadržaja još na ovom početnom nivou prati svjetske turističke trendove u dijelu aktivnog odmora i njegovanja autentičnih vrijednosti na svim nivoima. Da podsjetim da je naš partner LEITNER – kompanija svjetskog renomea, koji su fascinirani ljepotama ovog podneblja. Dakle, Crna Gora od danas ima žičaru sa pogledom na jedan od najljepših zaliva na svijetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provjera i protokoli odgovaraju najvišim svjetskim standardima“, istakao je izvršni direktor kompanije Žičara „Kotor – Lovćen“ Marco Cus.

Marco Cus- Žičara Kotor – Lovćen – foto Roko Stjepčević Boka News

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta 7 eura, odnosno 12 eura za oba smjera.

Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

Žičara Kotor – Lovćen – foto R. Stjepčević Boka News

Zahvaljujući povjerenju i podršci koju je Mastercard kroz partnerstvo poklonio projektu, Vlasnici Mastercard platnih kartica u periodu od otvaranja Žičare do 15. septembra mogu ostvariti umanjenje cijene u iznosu od 5 eura za svaku kupljenu kartu. Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama koje su izdale sve banke u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, bez obzira na tip kartice. Broj vožnji plaćenih istom Mastercard debitnom karticom nije ograničen, odnosno korisnik kartice ima pravo na umanjenje cijene karte, čak i ukoliko se vozi žičarom više puta u periodu trajanja kampanje.

Takođe, zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Crnogorskom komercijalnom bankom, koja je pružila finansijsku podršku izgradnji žičare „Kotor – Lovćen“, njihovim klijentima biće omogućene povoljnosti prilikom kupovine karata.

Žičara Kotor – Lovćen – foto Roko Stjepčević Boka News

Podsjećamo, projekat Žičare „Kotor – Lovćen“  realizuje konzorcijum Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine, nedugo zatim, 12. jula 2022. godine položen je i kamen temeljac.

Više fotografija na našoj Facebook strani

Đoković se provozao žičarom među prvima

Đoković žičara – instagram

Na Instagramu poručio: “Niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore“


Velika teniska zvijezda Novak Đoković imao je priliku da se među prvima i prije zvaničnog puštanja u rad provoza žičarom Kotor – Lovćen.

Rekorder sa 23 titule na najvećim gren slem turnirima, trenutno drugi igrač svijeta, o tome je podijelio objavu na društvenoj mreži Instagram.

Na Instagramu Beograđanin je napisao da “Niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore“.

Od ove sedmice Đoković nastupa na mastersu u Sinsinatiju, za njega prvom turniru nakon poraza u vimbldonskom finalu u julu, prije mjesec. Turnir je osvajao dva puta, a radi se o važnim pripremama za nastup na US openu.

Veći dio perioda nakon vimbldonskog poraza teniska zvijezda provela je na odmoru u našoj zemlji.

Najčitanije