21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Voli na mjestu postojećeg hipermarketa u Igalu planira izgradnju trgovinskog centra na skoro 8.000 kvadrata

Voli trade

Kompanija Voli Trade na lokaciji postojećeg hipermarketa u Igalu planira izgradnju novog trgovinskog centra. Izgradnja objekta planirana je na parceli površine 6.065 m2, pored magistralnog puta Herceg Novi – Debeli brijeg.

To se može vidjeti u zahtjevu za Odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu, koji je investitor podnio Opštini Herceg Novi.

Kako stoji u dokumentu, na ovoj lokaciji već postoji objekat istog investitora, a plan je da se on ukloni prema urađenom elaboratu uklanjanja objekta. Umjesto njega predviđena je izgradnja novog trgovinskog centra.

Novoprojektovani objekat je spratnosti Po(Ga)+Pr+1. Površina etaže prizemlja u osnovi iznosi 2.344,80 m², dok je sprat predviđen u površini od 2.246,01 m². Ukupna bruto građevinska površina trgovinskog centra sa garažom biće 7.995,40 m².

Parking prostor je dijelom riješen na nivou parcele gdje je ostvareno 57 parking mjesta i u podzemnoj garaži koja je projektovana u okviru građevinskih linija i u kojoj je planirano 79 parking mjesta, tako da se dobija ukupan broj od 136 parking mjesta.

Na objektu je projektovano više ulaza u skladu sa namjenom. Sa istočne i sjeverne stane objekta je predviđeno ekonomsko dvorište. Ispred objekta je popločana staza koja spaja parking sa objektom.

U podzemnoj etaži predviđena je garaža. Na prizemlju je smješten hipermarket sa uslužnim restoranom (take and go) i pratećim sadržajima (kuhinja, komore, komunikacije itd).

Na prizemlju je predviđen i poslovni prostor namijenjen za apoteku.

Na spratu se nalaze prateće prostorije (magacini, toaleti, garderobe, administracija u službi hipermarketa itd.), kao i restoran sa kuhinjom i balkonom.

Etaže su povezane sa tri stepeništa, pokretnom trakom (travelatorom), putničkim liftom nosivosti 630 kg i tri teretna lifta nosivosti 2.500 kg.

Osnovna namjena je objekat uslužnih djelatnosti odnosno prodaje robe široke potrošnje (prehrambeni, higijenski i ostali konditorski proizvodi). Skladištenje dospjele robe planirano je na rafovima za euro-palete.

Oko objekta je predviđena saobraćajnica, manipulativni prostor i prostor za parkiranje vozila.

/D.O./
Izvor:eKapija

Najčitanije