12 C
Kotor

Slušaj online radio

Vozač demonstrativno dao otkaz pa je Tivat ostao bez “pauka”

Pauk u Tivtu foto Boka News

Specijalno vozilo za odnmošenje nepravilno parkiranih automobila „pauk“ preduzeća Parking servis Tivat, već nekoliko dana je van funkcije i za sada nije izvjesno kada će se ponovno vratiti na tivatske ulice.

Razlog za odsustvo „pauka“ sa dužnosti je kako nezvanično saznajemo u Komuunalnoj inspekciji Opštine Tivat vrlo prozaičan – vozač „pauka“ naime, demonstrativno je dao otkaz i napustio posao, nakon svađe sa direktorom Parking servisa Slavišom Ognjanovićem (DPS). Stoga trenutno nema nikoga ko je obučen da upravlja i koristi potpuno novi „pauk“ u čiju je nabavku po odluci Opštine, njena fima „Parking servis“ nedavno investirala skoro 107 hiljada eura.

„Pauk“ je inače u Tivtu, sa radom počeo prije nepunih mjesec dana i samo oko dvadeset dana je bio u upotrebi i na raspolaganju Komunalnoj policiji i Upravi za inspekcijske poslove Opštine Tivat u čijoj nadležnosti su poslovi inspekcijskog nadzora nad komunalnim redom. “Pauk” je inače, tehnički opremljen za premještanje vozila težine do tri tone, kao i sa video nadzorom kojim se prati i bilježi čitav proces.

„Vozilo će 24 časa dnevno na teritoriji cijele opštine Tivat biti na raspolaganju opštinskim organima, na osnovu čijih će poziva i biti i angažovano. Ovaj servis je dodatna usluga grada svim građanima i posjetiocima kako bi se poboljšao komunalni red i saobraćaj. U dosadašnjem radu istakao bih činjenicu da su građani Tivta prihvatili Parking servis kao svoj i da imaju visok stepen saobraćajne culture“- rekao je 12.septembra, pri stavljanju “pauka” u upotrebu,  direktor Parking servis Slaviša Ognjanović. Nepun mjesec dana nakon toga, novi “pauk” je van upotrebe i već danima stoji parkiran u krugu tehničke baze Komunalnog preduzeća u blizini aerodroma Tivat, a Komunalna policija i inspekcija opet nemaju asistenciju tog vozila koje značajno olakšava održavanje komuunalnog reda na ulicama.

Izvor:S.L

Najčitanije