32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijedna donacija Elektroprivrede Crne Gore Pomorskom fakultetu Kotor

prof. dr Tatijana Dlabač – Foto UCG

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić  opredijelila je sredstva u iznosu od 10.000€ za nabavku opreme za Laboratoriju za brodsku elektrotehniku i elektroniku na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore.

Ugovor o donaciji je ispred Pomorskog fakulteta Kotor potpisala dekanica, prof. dr Tatijana Dlabač. Dekanica Dlabač je tom prilikom istakla da će na ovaj način iskazana podrška dovesti do podizanja kvaliteta praktične nastave u oblasti brodske elektrotehnike i elektronike, koje se kroz više predmeta izučavaju na studijskim programima Pomorska elektrotehnika i Brodomašinstvo. Na ovim studijskim programima, školuju se budući oficiri elektrotehnike (eng. Electro Technical Officer – ETO) i oficiri mašine.

Planirano je da se ovom donacijom obezbijedi oprema koja će unaprijediti praktičnu nastavu iz predmeta Brodski električni uređaji, Energetska elektronika, Brodska električna postrojenja i Brodska mjerenja, što će poboljšati kompetencije studenata značajne za konkurentnost na globalnom tržištu rada. I ovom prilikom zahvaljujemo Elektroprivredi Crne Gore na ukazanom povjerenju i datoj prilici za unapređenje praktične nastave. Donacija će svakako i dugoročno doprinijeti razvoju stručnog kadra i jačanju pomorske industrije Crne Gore.

Najčitanije